OXY JET

 

Efekat ovog tretmana je jedinstven a cilj višestruk.  Kiseonik se pod jakim pritiskom penetruje u dublje slojeve kože, postiže se lagani mikrodermoabrazijski efekat, te se zajedno sa kiseonikom kroz polupropustljivu ćelijsku membranu penetruju aktivni vitaminski sastojci.  Vodeni rastvor  ulazi velikom brzinom u svaku poru, i na taj način mehanički izbacuje nečistoću. Skidanjem mrtvih ćelija s površine kože pravi se lagani mikrodermoabrazijski efekat, čime se koža provocira na regeneraciju i  nastajanje novih ćelija, što poboljšava izgled i kvalitet kože. Uklanjaju se manje nepravilnosti kože, poput sitnih ožiljaka i površinske pigmentacije.

 

 

Mikrodermoabrazijski efekat dalje otvara put boljoj apsorpciji aktivnih vitaminskih sastojaka i hijarulonske kiseline koja se nanosi na kožu i zajedno sa kiseonikom penetruje u dublje slojeve. Uloga kiseonika je od velike važnosti u ishrani naše, kao i nadoknađivanje hijarulonske kiseline i vitaminskih sastojaka. Ovako duboka penetracija  se ne može postići ni jednim drugim tretmanom, koji ne podrazumijeva mezoterapijske metode sa iglama, te nije za čuđenje što je ovo najpopularniji tretman svjetskih celebrity ličnosti.

 • Tretman

  Sam tretman je bezbolan, neagresivan, nimalo neugodan ne ostaju nikakve posljedice poput ožiljaka, niti je potreban oporavak. Tretman možete obaviti za vrijeme pauze i vratiti se dalje na posao. Mogu se tretirati svi tipovi kože bez obzira na starost i osjetljivost. Promjene su vidljive odmah nakon tretmana, koža je glatka, svježija, bezi umornog i beživotnog izgleda, blistava, baršunasta sa posebnom svježinom i sjajem. Može se tretirati tokom cijele godine, pa i ljeti. Ovo je jedini tretman koji radi dubinsko čišćenje lica, oslobađa slobodnih radikala i nadoknađuje sve one satojke koji su neophodni za zadržavanje vitalnosti i svježine.
 • Cilj tretmana

  -Skidanje mrtvih slojeva kože (piling efekt)
  -Dubinsko temeljno čišćenje pora
  -Smanjivanje sitnih ožiljaka i površinskih pigmentacija
  -Pomlađivanje kože kiseonikom
  -Ubacivanje hijarulonskih i vitaminskih ampula u dublje slojeve kože;
 • Izgled tretmana

  Za vrijeme tretmana osjećate prijatni mlaz vitaminskog koktela koji masira lice. Uz to osjećate blagi vjetar. Za vrijeme tretmana držite oči zatvorene i dišete na usta. Tretman je prijatan i opuštajući. Tretmanom se ubacuju odredjenih aktivni sastojci koji prodiru duboko u kožu u svrhu pomlađivanja. Stoga koža u prvom satu nakon tretmana pokazuje svoje pozitivne efekte koji se polako pojačavaju kako sastojci koje smo nadoknadili koži počnu da djeluju. Na kraju tretmana na lice ili tretirani dio stavlja se posebni mineralni serum, krema ili maska prema tipu kože. Za maksimalne efekte ovaj tretman je poželjno ponoviti, odnosno uraditi do pet tretmanskih procedura sa razmacima između tretmana od oko nedelju dana. Efekti ovakve procedure su poželjni za maksimalno ishranjivanje kože i dugotrajne efekte.
 • Za šta je dobar kiseonik

  Kiseonik uz vodu čini osnovu života. Nije dovoljno samo udisati kiseonik, već je potrebno izvana dodatno dovoditi kiseonik na kožu u svrhu pomlađivanja. Zbog života u urbanim sredinama i sve većeg zagađenja, kiseonika nema dovoljno. Ćelije tokom života ne proizvode dovoljno energije te su podložnije oštećenju, a jedan od razloga tome je nedostatak kiseonika. Ukoliko dovedemo dovoljnu količinu kiseonika, ćelije proizvode energiju kao nekad te koža poprima mladalački izgled, a ćelije kože postaju otpornije na spoljne štetne uticaje. Kiseonik uz jaki protivupalni efekt ima i jaki antibakterijski učinak, pa je odličan u liječenju akni. Kiseonik potstiče nastajanje kolagena te smanjuje bore uz povećanje elastičnosti i čvrstine kože.
 • Tretman je predvidjen za

  -Pomlađivanje i osvježivanje lica i vrata s dekolteom
  -Jedan je od načina čišćenja lica kod osoba s proširenim porama i masnom kožom
  -Liječenje akni
  -Početne pigmentacije
  Osvježavanje umorne kože koja je izgubila blistavost.