RADIOTALASNI LIFTING LICA

 

Najefikasnija nehirurška metoda zatezanja lica

 

Radiotalsni lifting je neagresivna a izuzetno efikasna metoda za zatezanje kože lica i tijela. To je terapija ili tretman  radio frekvencijom.

 

Radiotalasi se, uz pomoć posebno dizajniranih sondi,  isporučuju u srednji sloj kože gdje dolazi do zagrijavanja tkiva. Na taj način se podstiče regeneracija postojećeg kolagena, proizvodnja i sinteza novog.

Opširnije..

Usavršeni proces sa krio kremom rashlađuje kožu spolja dok energija radio frekvencije grije i modifikuje meka tkiva u koži. Koža se provocira na stvaranje novih vlakana kolagena i elastina dok postojeća kolegenska vlakna kontrahuju, a to je upravo efekat koji želimo postići. Zbog toga su prvi efekti ovog tretmana vidljivi odmah, a konačni u narednih nekoliko nedelja.

Kolagen i elastin su zaduženi za čvrstinu i elastičnost kože te njihovom regeneracijom vraćamo vitalnost koži i samim tim je podmlađujemo. Popravlja se tonus kože, omlitavjela, viseća i opuštena koža ili nabori počinju da se retrahuju i zatežu. Fine bore počinju da se izglađuju, lice se zateže u predjelu oko očiju, vrata i vilice (nazolabijalne bore), sitne bore nestaju a duboke postaju vidno pliće.

Radiotalas takođe ima pozitivan uticaj na razgradnju pigmentnih fleka kao i na regulaciju sebuma u koži. Zato je ovo idealan tretman kako zbog lifting efekata tako i za prevenciju protiv starenja jer ga mogu raditi i osobe kojima je poremećeno ili pojačano lučenje sebuma, a potreba za anti-age njegom već izražena.

Radiotalasni lifting ne zahtjeva nikakvu formu anestezije jer je tretman potpuno bezbolan. Pacijent osjeća prijatnu toplotu pa su zbog ovog svojstva ovi tretmani u svijetu poznati kao “termage” tretmani. Tretman je moguće primenjivati od 25 god. (period kada opada sinteza kolagena i elastina u koži), samostalno ili u kombinaciji sa drugim procedurama. Zavisno od godina i stanja kože određuje se i dinamika tretmana. Broj procedura zavisi od težine problema.

Nema potrebe za oporavkom, a rezultat je vidljiv odmah. Dodatni naknadni efekat se razvija još 4 do 6 nedelja, u težim slučajevima starije kože je potrebno ponoviti proceduru radi što boljeg efekta. Njegovana koža i blagovremeni početak njege sigurno brže daju efekat i maksimalni benefit koji se održava jednom u 12-16 meseci.

Boja lica nakon radiotalasnog liftinga može biti blago rumena, što prolazi posle 30-ak minuta nakon čega možete nastaviti sa vašim aktivnostima.

Prvi utisak je da lice počinje da izgleda svežije i odmornije. Drastično se popravlja kvalitet same kože, njena hidratacija, tonus, brisanje sitnijih i umanjanje dubokih bora, podiže se tonus kože obraza i smanjuju se nazolabijalne brazde.

Pošto je srž dejstva radiotalasa intezivna sinteza kolagena i elastina, efekat nije samo u pravcu liftinga već se struktura i kvalitet kože vidno popravlja na tretiranim zonama. To je naročito vidljivo kod osoba sa kožom oštećenom dugim izlaganjem ultraljubičastim zracima bilo prirodnim putem ili u solarijumu. Koža postaje meka, sjajna, hidrirana i glatka.