LPG TRETMAN LICA

 

POTPUNO PRIRODAN LIFTING

 

 

Tijelo tokom procesa rasta i sazrijevanja prolazi brojne promjene. Na žalost, promjene uzrokovane starenjem najizraženije su upravo na koži lica.

Na procese starenja kože lica osim hormonalnih promjena i raznih drugih genetskih faktora utiču i mnogi drugi faktori kao što su stil života – pušenje, alkohol, ishrana, izlaganje suncu, vremenskim nepogodama. Nikako ne treba smetnuti s uma da različiti tipovi kože ne reaguju isto na nabrojene faktore. Osnovni vidljivi znakovi starenja koje možemo primijetiti na licu su mlohavost kože, bore, vrećice oko očiju, poremećaji pigmentacije i pucanje kapilara.

Čvrstinu i elasticitet koži daju nakupine kolagenskih vlakana te vlakna elastina koja su položena okomito na površinu epidermisa i u spoju su sa dermoepidermalnom granicom. Fibroblasti, koji su odgovorni za stvaranje vlakana kolagena i elastina, s vremenom počinju smanjivati svoju aktivnost i tada dolazi do poremećaja strukture snopova kolagena, do razdvajanja vlakana elastina i gubitka njihovog spoja sa dermoepidermalnom granicom. Rezultat tog procesa je pojava bora. Tako „ulijenjene fibroblaste“ potrebno je stimulisati kako bi nastavili svoju prirodnu ulogu stvaranja vlakana kolagena i elastina.

Liftmasaža je idealna metoda takve stimulacije jer ona predstavlja mikromasažu kože lica. Postupkom Liftmasaže ostvaruju se glavni preduslovi za normalan rad fibroblasta. Odstranjuje se edemska međućelijska tekućina, poboljšava oticanje venske krvi i priticanje arterijske krvi. Kao neposrednu posljedicu imamo povećano stvaranja vlakana elastina i kolagena, te uspostavljanje normalne strukture kože. Kako sve ne bi ostalo na subjektivnom dojmu, sprovedena su brojna istraživanja na raznim sveučilištima širom svijeta koja su bez sumnje pokazala objektivne učinke ovakvog pristupa rješavanja problema starenja kože lica.