Kavitacija

Liposukcija bez hirurškog zahvata

Najnoviji hit u tretiranju celulita i lokalizovanog masnog tkiva. Izvanredan tretman  koji garantuje rezultate u oblikovanju ljudskog tijela na bezbjedan, efikasan i trajan način. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.Uspješno se gubi obim  uz novu, naučno potvrđenu metodu ubrzavanja procesa lipolize koja se provodi neinvazivnom ultrazvučnom tehnologijom.

 

Postupak ovog tretmana podrazumijeva tretiranje pojedinih oblasti na tijelu i radi se u serijama od više tretmana. Efekat kavitacije nastaje tako što se pod snagom ultrazvučnih talasa u našem tkivu stvaraju gasoviti mikromjehurići u masnom sloju i rastu dok ne postignu uvećanje koje uzrokuje mikrometarsko pucanje membrane masne ćelije pod dekompresijom koju stvara snaga ultrazvuka. Prskanje vazdušnih mjehurića direktno izaziva pucanje i uništenje membrane adipocitnih ćelija, a njihov sadržaj oslobadja, a zatim se prirodno, uz pomoć prisutnih enzima, metaboličkim procesima razgrađuje i limfnim sistemom elimniniše iz tijela.

U ovom trenutku je najvažnije pomoći tijelu da izbaci sve oslobođene masnoće, a to se postiže dubinskom limfnom drenažom, koja se može uraditi manuelnom masažom, preso terapijom, LPG metodom limfne drenaže, elektrostimulacijom ili nekom drugom priznatom metodom.
„Studio Style“ je oduvijek zastupao neinvazivne, ali efikasne i prijatne metode. Sa ovim tretmanom je moguće potpuno bezbolno, posle samo oko 40 min izgubiti nekoliko stotina grama masnih ćelija zauvjek, a to se vidi po momentalnom smanjenju obima od oko 2-5 cm na mjestima gdje postoje naslage sala ili masni celulit. Ovo je brz, siguran i ekstremno efikasan metod za redukciju lokalizovane masnoće i reoblikovanja tijela bez kontraindikativnih procesa. 

Pročitajte šta je važno znati…
 • Za koga je kavitacija?

  Kavitacija je prava metoda za Vas ako pripadate grupi ZDRAVIH žena i muškaraca, svih godina, prosečne telesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvijesnih upornih masnih naslaga. To znači da će kavitacija najbolje odgovarati osobi koja jednostavno ima višak oblina na mestima kao što su stomak, kukovi, butine, nadlaktice, struk i poneki kilogram više. Bitno je napomenuti da kavitacija nije metoda namijenjena mršavljenju u smislu skidanja velikog broja kilograma, već metoda preoblikovanja tijela, kod osoba koje uprkos dijetama ili vježbanju ne mogu otkloniti masne naslage u određenim regijama. Kod osoba sa prekomjernom težinom kavitacija svakako daje rezultate ali samo onda kada ta osoba već ima nove navike u ishrani, bavi se tom problematikom u smislu redukovanja nezdravih namirnica, kao potpora mršavljenju kada već postoje naznake da su životne navike koje su dovele do gojaznosti otklonjene.
 • Koliko tretmana je potrebno uraditi?

  Tretmani se rade jednom u sedam do deset dana, sa pratećom obaveznom limfnom drenažom (manuelna masaža, LPG lipomasaža, ili preso terapija).Poželjno je nakon tretmana biti fizički aktivan kako bi se postigli maksimalni rezultati. Broj tretmana se individualno određuje prilikom pregleda u našem studiju. Tokom Vaše individualne konsultacije ,koja je lična i diskretna, možete saznati više o metodi kavitacije, a takođe i koje su još dopunske terapije prikladne da postignete željeno preoblikovanje tiela, zatezanje kože, ublažavanje ili otklanjanje strija, smanjenje oticanja nogu i sl. Prije nego što dodjete na tretman kavitacije treba da popijete dosta tečnosti. Kad se završi tretman, izlučivanje već počinje, javlja se značajno povećanje diureze koje traje i sledećih dana. Praktično, i sami možete na neki način pratiti gubitak masnoća koje se dešava vašem telu. Na priloženim fotografijama ćelija masnog tkiva izloženih ultrazvučnim talasima možete najbolje vidjeti dejstvo kavitacije.
 • Kada se vide prvi rezultati?

  Prvi rezultati se vide odmah. Pošto se obim izabranog dijela tijela izmjeri i obiljleži prije tretmana, neposredno nakon 45-60 min mjeri se ponovo. Dosadašnja praksa je pokazala da se na stomaku taj primarni gubitak santimetara posle tretmana kreće od 2 do 5 cm u prosjeku. Rezultati u smislu vidljivijeg smanjenja obima, se vide posle trećeg dolaska. Proces izlučivanja masnoća iz organizma se nastavlja i posle završene serije kavitacija, još najmanje nekoliko nedelja.
 • Koliko traju rezultati?

  Izmjereni gubitak se ne vraća, jer se te uništene masne ćelije ne regenerišu, te tako ne postoji opasnost od tzv. „jo-jo“ efekta. Svakim narednim tretmanom tijelo se sve više i ljepše oblikuje, a takođe i još mjesec dana posle poslednjeg tretmana (od 4 do 8 potrebno u proseku). Poželjno je samo da se narednih dana kombinuju: povećan unos tečnosti, racionalna ishrana i fizička aktivnost. Napomena: potrebna fizička aktivnost se može dijelom nadomjestiti niskofrekventnim elektro-stimulacijama odgovarajućih mišićnih grupa, što dovodi do ubrzanog sagojrevanja oslobođene masti.
 • Za koga nije kavitacija?

  Liposukcija i kavitacija (lipoliza) se bore protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv preterane gojaznosti. Takođe, ne rade se trudnice, osobe sa dijabetesom, bubrežnim obolenjima, tumorima i sl.