LPG tretmani tijela

Riješite se celulita i zategnite kožu  –  medicinski priznati tretmani

Čak i uz vrlo restriktivne dijete i intenzivnu fizičku aktivnost, ljudsko tijelo zadržava uporna i nelijepa područja masnog tkiva. Lipomasaža je prirodno, naučno dokazano rješenje za dugotrajno smanjenje masnih naslaga i stvaranje vitke linije.

 

LPG aparat radi na bazi limfne drenaže (vakumski + masažno) u cilju pospješivnja protoka limfe i krvi u vezivnoim i potkožnom sloju i na taj način vrši razgradnju masnih naslaga i celulita koji se javlja usled zapušenosti limfnog sistema i periferne cirkulacije u vezivnom sloju. Direktno podstiče metaboličke procese koji daju fenomenalne i sigurne rezultate u liječenju celulita i ostalih estetskih problema vezanih za endermologiju, podstiče metabolizam cijelog organizma i obezbjeđuje detoksikaciju organizma (zdravlje na prvom mestu), skida obim na problematičnim regijama (mršavljenje). Pospješuje cirkulaciju i podiže stanje cijelog organizma. Poboljšava izgled kože i vrši zatezanje.
LPG je kompjuterski programirana mašina kojom se tretira cijelo tijelo a posebno se obraća pažnja na kritične regije kao što su bokovi, stomak i butine. Fizičko vježbanje sagorijeva masnoću, ali se ne može ciljano odrediti na kojim mjestima će to činiti, a Lipomasaža će vrlo precizno djelovati na pojedinačna problematična područja, odstraniti masnoću i oblikovati tijelo onako kako vi to želite.
Terapija je usmjerena na liječenje vezivnog tkiva i zasniva se na istovremenom dejstvu rolanja kože i sekvencijalnog vakuma tako da se u tretiranoj regiji povećava protok krvi na periferiji, stimuliše limfna drenaža i sinteza kolagena.
Zbog uspostavljanja novih drenažnih limfnih kanala noge više ne otiču i dobija se osećaj lakoće i svežine bez obzira na vrijeme stajanja i opterećenost.
Ligamenti postaju fleksibilniji, jači, a mišići opušteniji i bez spazma, što sve zajedno doprinosi većoj pokretljivosti zglobova i gubitku bola u njima.
Kontinuiranom kombinacijom rolanja kože i sekvencijalnog vakuuma, sve u pravcu limfnih puteva, stvara se osećaj prijatnosti, koji je mnogo veći nego kod ručne masaže.
Već nakon prvog tretmana primijećuju se promjene na tretiranim područjima – osjetit ćete se potpuno lakše. Sa svakim tretmanom rezultati će se značajno povećavati. Obično se preporučuje barem 10 tretmana.