Presoterapija

Presoterapija – mehanička limfna drenaža

 

Presoterapija je nezamjenjiva  u anticelulit tretmanima.Naravno, preso terapija se može koristiti i samostalno. Smatra se da svaki čovjek, čak i onaj koji nema nikakvih vidljivih problema, kao preventivu u zaštiti svog zdravlja treba da upražnjava limfnu drenažu barem jednom nedeljno.

Limfna drenaža predstavlja dreniranje, odn. odvod i tok limfne (potkožne) tečnosti preko limfnih puteva.
Ovo je metoda kojom se stimuliše protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu čime se vrši detoksikacija organizma i otečenim ekstremitetima se vraća realan obim.  Razlikuje se od ostalih vrsta masaža po tome što se koristi drugačija tehnika – lagani pritisak na limfne čvorove.

Ukoliko se primjenjuje preventivno ima veoma pozitivno dejstvo na oslobađanje organizma od nakupljenih toksina, otoka i osjećaja težine.
U estetici je limfna drenaža obavezan sastavni dio anticelulit tretmana.

Limfna drenaža je odličan tretman za terapiju limfnih edema različitih vrsta. Tretira posljedice neprestanih stresova, dugotrajnog sjedenja, nekretanja, prekomjerne tjelesne težine i nepravilne ishrane kao što su loša prokrvljenost tkiva – posebno nogu, zadnjice i stomaka, nakupljanje otpadnih produkata metabolizma, oticanje nogu i celulit. U kombinaciji s ostalim kozmetičkim metodama (kavitacija, radiotalasi, masaže) daje odlične rezultate. Limfnom drenažom znatno se poboljšava prokrvljenost tkiva, eliminišu štetni metaboliti (detoksikacija) i znatno umanjuje količina međućelijske tečnosti.
Za vrijeme postupka nema nikakvih neželjenih ili neprijatnih efekata. Metoda preso aparatom je izuzetno prijatna i relaksirajuća.