Radiotalasi

Trenutno najbolja metoda za uklanjanje svih oblika celulita i oblikovanje tijela.

Metoda označava najveću prekretnicu u borbi protiv celulita. Postiže rezultate slične klasičnoj liposukciji, samo bez oporavka i komplikacija. Koristi se struja visoke frekvencije s ciljem dubinskog kontrolisanog zagrijavanja tkiva. Tretman bi se mogao opisati kao topla masaža.

 

Osim što uklanja celulit, tretman oblikuje tijelo zbog jakog efekta zatezanja kože te smanjuje strije na mjestu tretmana. Cilj je razbiti masne ćelije koje svoj sadržaj izbacuju van, a mast se zatim izbacuje iz organizma prirodnim putem. Potrebno je svega 6 tretmana, a a razmak između tretmana je u prosjeku 7 dana. Metoda snažno jača drenažu i cirkulaciju, a početni rezultat obično je vidljiv već nakon prvog tretmana. Nakon završetka tretmana možete očekivati svakodnevna poboljšanja, jer je tijelu potrebno izvjesno vrijeme kako bi uklonilo preostala masnoća.

Primjena struje u medicini poznata je od davnina. U savremenoj medicini primjena struje ima brojna područja primjene, od liječenja mnogih bolesti do estetskokorektivnih zahvata. Struja visoke frekvencije daje elektromagnetsko polje, što čini radiotalase ili radiofrekvenciju.

Zadnjih nekoliko godina bilježi se nagli porast primjene uređaja koji koriste radiotalase u estetskokorektivnim zahvatima. Prvi uređaj takvog tipa bio je Thermage koji je davao za to vrijeme nevjerovatne rezultate. Danas postoje drugi slični uređaji koji daju još bolje rezultate.

Kako djeluju radiotalasi?

Cilj tretmana je kontrolisano zagrijavanje tkiva na 42-44°C i što duže održavanje te temperature. Što je veća i duže zadržana postignuta temperatura, to je bolji efekt tretmana. Radiotalsi djeluju na vezivno tkivo, masne ćelije, lojne žlijezde, metabolizam, cirkulaciju i drenažu. Metoda nije agresivna jer ne nastaju nikakva vidljiva oštećenja površine kože te se tretman može koristiti za sve tipove kože bez obzira kako ona bila osjetljiva.

Radiotalasi su tretman za smanjivanje obima i oblikovanje tijela, pri čemu je uticaj na kilograme zanemariv. Težina ostaje ista ili pojedinci gube do nekoliko kilograma. Vagu zaboravite jer je ona nepotrebna. Radije mjerite obim ili probajte obući usku odjeću u koju prije niste mogli stati. Na taj način najbolje pratite uspjeh. Idealni kandidati su osobe koje nemaju veći višak težine nego celulit ili masne naslage koje se ne mogu nikako ukloniti, bez obzira na prehranu i tjelesnu aktivnost.

Kontrolisanim zagrijavanjem tkiva nastaje upala koja pokreće kaskadnu reakciju, pri čemu nastaje novi kolagen uz jačanje postojećeg kolagena te efekt pomlađivanja kože. To je važno kod tretmana zatezanja kože, oblikovanja tijela, smanjivanja bora, anticelulitnih tretmana ili smanjivanja strija. Koža odmah poprimi sjaj, bude glatka i meka uz povećanu elastičnost i čvrstinu. Sam proces djelovanja radiotalasa je dugotrajan pa se rezultati ne vide trenutno nego kroz određeni period. Nakon tretmana odmah je vidljiv izvjesni rezultat koji je svakim danom sve bolji u narednih 9 do 12 mjeseci, kada se vidi konačni rezultat nakon zadnjeg tretmana.

Metabolizam ćelija jača i ubrzava se te ćelije imaju više energije i otpornije su na spoljne štetne uticaje. To je bitno, jer tokom godina metabolizam slabi i usporava se, zbog čega su ćelije manje sposobne odbraniti se i oporaviti od štetnih spoljnih uticaja. Ubrzani metabolizam podstiče pojačanu razgradnju masnih ćelija.

Zagrijavanje tkiva pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu jer se krvni sudovi šire. Zastoj cirkulacije i limfne drenaže pogoduje nakupljanju masti, dok jačanje cirkulacije i limfne drenaže pogoduje razgradnji masti. Nakupljene štetne materije i zadržana tečnost u tkivu pojačano se uklanjaju, što je jako bitno kod anticelulit tretmana. Zagrijavanjem tkiva takođe se pojačava metabolizam i potrošnja masti kao izvora energije.