Pedikir

Pedikir je sastavni dio higijene čovjeka. Preporučuje se i trebalo bi da se radi jednom mjesečno. U sterilnu kadicu za pedikir stavi se Gehwol preparat koji ima antimikozno i antiseptično dejstvo. Ono razmekšava zadebljanja na stopalu i locira deo koji treba skinuti. Posle dobro obrađene pete i stopala prelazi se na obradu noktiju i zanoktica. Nokti se ispoliraju, a zatim se stopala pakuju u parafinsku čizmicu i na kraju se radi lakiranje ili frenč.

Medicinski Pedikir

Medicinski pedikir podrazumjeva pored odrađenog higijenskog tretmana i saniranje problema kao što su: kurije oči, urasli nokti, žuljevi, bradavice itd… Najčešći problem koji imamo su urasli nokti. Oni znaju da daju nesnosne bolove i poteškoće. Jedno od češćih oboljenja noktiju je onychauxis, zadebljanje nokatne ploče koje nastaje kao posledica nošenja neadekvatne obuće. Tijesna obuća vrši pritisak na nokat i dovodi do stvaranja keratinskih ćelija. Javlja se često udruženo sa gljivičnom infekcijom. Topla, mračna i vlažna sredina je idealna za nastanak gljivičnih oboljenja. Ta sredina je upravo naša cipela ili patika. Kod ovog vrlo neprijatnog problema, postupak liječenja je dugotrajan, ali uspješan. Uradi se higijenski pedikir, zatim se abrazivnim aparatom skine površinski sloj nokta, a potom se nastavlja sa terapijom kod kuće. Svakodnevno mazanje sredstvima koje vam preporučimo u studiju pokazalo se vrlo djelotvornim. Ne treba odustajati od terapije.

Nudimo tretmane njege ruku sa O.P.I. preparatima kao i toplu parafinsku rukavicu .

OPI Spa pedikir

O.P.I. Spa pedikir predstavlja posebno zadovoljstvo u tretmanu Vaših stopala,… vrši detoksikaciju, omekšavanje stopala i izbeljivanje nokatne ploče, pomoću magnezijuma, mineralnih soli, prirodnih antiseptika iz ulja karanfilića, zatim ekstrakta grejpa, zelenog čaja, lavande, ruzmarina i mentola.
Čine ga kupka za omekšavanje stopala, piling sa voćnim kiselinama i kristalima šećera, maska sa avokadom, emulzija za relax masažu sa biljnim ekstraktima i drugi preparati koji okrepljuju Vasa umorna stopala i pružaju im izgled i osećaj lakoće i odmora.