Nadogradnja, izlivanje, ojacavanje, frenč, korekcija

 

 

Klasična nadogradnja tipsa+gel
 Ako je nokat potpuno kratak, ovo je jedini način da se on nadogradi. Takođe je odličan način da se odviknete od grickanja noktiju. Nokat Klasicna nadogradnja noktiju + gelna ploča se pripremi, zalijepi se tipsa, a preko ide gel. Ovom tehnikom se dobija veoma čvrst i postojan nokat. Kako vaš nokat raste, tako se i gel povlači. Na noktima se mogu odraditi frenč, lakiranje, razne aplikacije i cirkoni.
 Izlivanje noktiju
Izlivanje noktiju je novija tehnika u odnosu na klasičnu nadogradnju. Kod ove tehnike, pomoću šablona i gela izliva se i produžava nokatna ploča. Dužina nokta je stvar izbora. Tehnika izlivanja djeluje prirodnije, jer u postupku nema tipse, (plastičnog nokta). Za ovu tehniku nadogradnje, neophodno je imati minimalnu dužinu nokta, kako bi se šablon postavio i nokat izlio. Može se raditi u kombinaciji sa frenčom ili bez.
 Ojačavanje prirodnih noktiju
Ako već imate željenu dužinu noktiju, i samo želite da ih ojačate, kako bi ih time sačuvali od pucanja, ovo je idealno rješenje. Na Vaš prirodni nokat, nanosi se gel koji se suši UV lampom kao kod nadogradnje. Kako Vaši nokti rastu, tako se gel povlači, ali nokti i dalje ostaju zaštićeni pri vrhu od pucanja. Nikako ne treba nasilno skidati gel, jer time možete oštetiti površinski sloj nokatne ploče. Gel se skine do najtanjeg sloja i tako se ostavi da zajedno sa noktom izraste. se novim gelom dio koji je izrastao, tako da se nastavlja sa nošenjem nadogradnje do sledeće korekcije.
 Trajni frenč na rukama

Trajni frenč na rukama se radi na Vašoj dužini nokta. Frenč je veoma elegantan i ide uz sve odjevne kombinacije. Tehnikom gel nadogradnje dobijate frenč koji će stajati besprekorno bar tri do četiri nedelje.

 Trajni frenč na nogama

Bilo da je u pitanju rekonstrukcija ostećene površine nokta ili jednostavno uljepšavanje stopala, oblikovanje vještačkih noktiju je neizostavno prilikom pedikir tretmana. Za primjenu na noktima na nogama, najpogodniji je jednofazni gel. On je elastičan, a istovremeno noktu pruža izuzetnu zaštitu. Zahvaljujući svojoj elastičnosti, on omogućava prilagodjavanje uobičajenim pokretima stopala tokom hodanja. Ispravlja sve neravnine na površini nokta, čini ga glatkim i pravilnim, a ivice fino ispoliranim, tako da ne zapinju za odeću. Vještački slojevi na noktima ne samo da štite oštećene ili slabe nokte, već imaju i prednost iz estetskih razloga. Frenč sa gelom traje mnogo duže od klasičnog lakiranja.

 Korekcija nadogradnje

Nakon određenog perioda, kada nokti izrastu, radi se korekcija nadogradnje. Bez obzira koja je tehnika primijenjena, korekcija se izvodi na isti način. Nokti se skrate, skine se površinski sloj gela i popuni se novim gelom dio koji je izrastao, tako da se nastavlja sa nošenjem nadogradnje do sledeće korekcije.