Epilacija

Trajna epilacija-Diodni laser-Super Hair Removal metoda
Diodni laser smatra se zlatnim standardom za trajno uklanjanje dlaka zbog velike dubine prodora.Trajno ćete  uklonite neželjene dlačice i zaboraviti na bolne i neprijatne metode

 

 

Epilacija diodnim laserom

Jedina u svijetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja (trajna epilacija) je epilacija laserom. Pored nje postoji još samo elektroliza, ali ona spada u invazivne metode. Laser za epilaciju se koristi već petnaestak godina u Americi, pa onda u svijetu.
Laserski snop se usmjerava na kožu gdje se snop apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin). Svjetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (photothermolysis). Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom. Treba napomenuti da se prosječno u fazi rasta (anagen faza) nalazi od 70-90 odsto dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 odsto, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 odsto dlaka.
S obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 4 do 8 nedelja (u zavisnosti koji dio tijela se tretira), kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta. Nakon svakog pojedinačnog tretmana slijedi “miran” period od oko 1 – 3 nedelje (individualno), nakon kojeg počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vrijeme prvog tretmana. Obično je potrebno ukupno 4 do 6 tretmana (prosjek). U cilju zaštite okolnih struktura kože od termičkog oštećenja, moderni laseri za epilaciju imaju mogućnost hlađenja tretiranog dijela kože. Pored toga što štite kožu od pregrijevanja, imaju važnu ulogu i u smanjenju subjektivnog osjećanja bola.
Za vrijeme postupka laserske epilacije osjeća se blago peckanje na djelovima tijela koji su osjetljiviji na bol i gdje je veća gustina folikula dlaka. Većina klijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Jedan tretman omogućuje da izgubite 20-30 odsto dlačica. Na tretman je potrebno doći sa obrijanim maljama. Ovom metodom se mogu raditi praktično svi djelovi tijela, osim predjela oko samih očiju. Ovaj tretman nije pogodan za epileptičare, trudnice i pacijente sa pejsmejkerom.

Epilacija laserom tj. trajna epilacija je neinvanzivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja. Svi naši klijenti su svesni da je nemoguće postići 100% uspjeh u trajnoj epilaciji, ali se on najčešće kreće od 90% – 95%. Takođe je važno napomenuti da postoji i određeni procenat klijenata (1%) koji su “non-respond” tj uopšte ne reaguju na tretman laserom. Zato se u svijetu sve više uvode novi termini, kao što je “permanent hair reduction” – trajno i značajno smanjenje broja dlaka u aktivnoj fazi rasta.

Ko su kandidati za trajnu epilaciju?

Kandidati su ljudi od adolescencije do starije životne dobi, i žene i muškarci, većinom klijenti sa prekomjernom maljavošću (med. indikovani), ali i klijenti sa neželjenom maljavošću (estetski).

VAŽNO

–Epilacija laserom je i estetski i medicinski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija, najmanje bolna, najjeftinija i najtrajnija metoda danas dostupna u svijetu!
— Cijena jednog tretmana se određuje na besplatnim konsultacijama.
— Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svijetlu kožu, hormonski balans i pozitivan genski status.
— Oko 4 nedelje prije trajne epilacije laserom, dlake se ne smijju izbjeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekat) da se ne bi ostetio korjen dlake.
— Posle prvog tretmana i izmedju narednih, dlake se ne smiju izbjeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom! U toku pripreme za prvi tretman, dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože (makazicamai brijačem).
— Često se desi da klijenti prave duže pauze izmedju tretmana (neplanirane obaveze, trudnoća, boravak van zemlje, itd…), te ponekad dodju u priliku da čupaju dlake iz korjena ili ih izbjeljuju. To mogu da rade, ali najmanje mjesec dana pred sledeći tretman epilacije treba se pripremiti kao za prvi tretman.
— Oko 4 nedelje prije i posle trajne epilacije se ne smijete intenzivno sunčati niti koristi solarijum!
— Neophodno je korišćenje preparata sa SPF 35+ tokom godine.
— Prije laserskog tretmana ne smiju se koristiti preparati koji sadrže derivate A-vitaminske kiseline (retin-A), AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, kao i sredstva koja iritiraju kožu. Sve to spada u fotosenzitivne preparate koji mogu dovesti do neželjene reakcije kože!