Epilacija IPL

 

 

Ova unaprijeđena tehnologija podrazumjeva jedinstvenu kombinaciju optičke energije IPL-a i radiofrekvencije koji zajedničkim djelovanjem postižu višu temperaturu i dublje prodiru u kožu. Zbog toga se nižom optičkom energijiom u kombinaciji sa radiofrekvencijom postiže dva do tri puta bolji efekat nego samo optičkom energijom, čime se smanjuje rizik od mogućih opekotina. Osim toga, zahvaljujući tome što ciljno mjesto djelovanja radiofrekvencije nije pigment melanin ova tehnologija uspešno se koristi i za epilaciju svjetlijih i riđih dlaka.

Tretman trajne epilacije predstavlja metodu uklanjanja neželjenih malja. Dio energije pretvara se u toplotnu energiju koju dlaka sprovodi do folikula. Toplota koja se razvija dovoljna je da izazove trajno oštećenje folikula. S obzirom na to da su oni odgovorni za pojavu malja, rezultat je prestanak njihove proizvodnje. Tretman trajne IPL epilacije daje individualne rezultate, ali svakako znači da uništeni folikuli više nikada neće proizvesti dlaku. Uklanjanje dlaka IPL-om je brzo, sigurno i uspješno. Tokom jedne seanse mogu biti tretirane velike oblasti. Na pojačanu maljavost utiču razni faktori, pa se preporučuje oko šest do osam tretmana.

IPL-om se mogu tretirati sve regije na licu i tijelu, osim predjela oko očiju. Često se postavlja pitanje da li je tretman regije pazuha i prepona bezbjedan. Odgovor je pozitivan, s obzirom na to da optička energija i radiofrekvencija djeluju na dubini od svega nekoliko milimetara, ne ugrožavajući žlijezdane strukture koje su smještene dublje.

Prije epilacije neophodno je da vodite računa o sledećem:
  • Prekinite izlaganje suncu ili sunčanje u solarijumu oko četiri nedelje prije tretmana
  • Prekinite upotrebu mehaničke epilacije najmanje četiri nedelje prije tretmana
  • Malje bi trebalo da budu obrijane.
Posle epilacije trebalo bi da:
  • Izbjegavate izlaganje suncu, kao i solarijum, desetak dana
  • Izvejesno vrijeme na izloženim djelovima tijela koristite kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom trideset ili većim.

Tretman epilacije može biti ponovljen u roku od četiri do šest nedelja.